Модни тенденции в бижутериятя за 2014: лилаво

Лилавият цвят е цветът на 2014. Най-търсени тази година са бижутата в цвят лилав и разновидностите му като виолетово, фуксия, розе. Не забравяйте също и аксесоарите в този цвят – часовници, портмонета и шалове, обувки и сенки за очи. През лятото лилaвият цвят ще се комбинира с бяло а към вечерният лилав тоалет може да се добави черен щрих.

Животът е цветен

Ето какво прочетохме в каталога на изложението Baselworld:

Франк Майер, управляващ директор на изключителната марка бижута Leo Wittwer, относно тенденциите в областта на бижутерията за 2014:

Докато светът излиза от финансовата криза, аз вярвам, дамите ще пожелаят да носят по-светли и по-весели бижута. В резултат на това, ние ще видим нарастващо използване на цвят, независимо дали той е в покритието на бижутата или в цветните камъни.

Така че пригответе се за малко цвят!

“Radiant Orchid” – трябва да е лилаво

През декември 2013 г. експертите на цветовете, тези които разработиха цветните стандарти, Pantone, обявиха за цвят на 2014 година : PANTONE® 18-3224 Radiant Orchid “ завладяващият, магически, загадъчен лилав цвят”.

Докато цвета на 2013 година, PANTONE 17-5641 Emerald (Emerald), беше символ на развитието, на богатство, Radiant Orchid (Radiant Orchid), намиращ се от другата страна на цветовата палитра, пленява окото и стимулира въображението

Taнзанит – централно място в модните тенденции на бижутерията за 2014

Специалистът по скъпоценни камъни Paul Wild смята, че

танзанитът със своя характерен лилав, екстравагантен цвят, е водещ през 2014.

Paul Wild показва на изложението в Базел през 2014, бижута с вградени камъни танзанит с различни размери . Танзанитът е открит едва през 1967 година. Стойността му се увеличава непрекъснато, тъй като приридните ресурси са почти изчерпани.

модни тенденции
Studex – най-големият производител в света на стерилни обеци за пробиване на уши, подкрепя тази модна линия. Лилавият цвят с неговите разновидности, присъства както в стерилните обеци за пробиване на уши така също и в колекцията от хипоалергенни обеци SENSITIVE. Juergen Weiss, изпълнителен директор на Studex Europe, казва:

Танзанитът е водещ цвят в модните тенденции на бижутата. Лилавото ще се среща в много нюанси и вариации през цялата 2014 .

Studex представя своята Пурпурна Колекция във всичките нюанси на този тон – от розе до лилаво. Това са камъните александрит, аметист, танзанит и др.

Нюансите на лилаво

Италианският производител на бижута Brosway използва розово, лавандулово, танзанит и други кристали на Сваровски в най-новата си колекция B-Tring.

 

 

 

На изложението Inhorgenta в Мюнхен бяха представени обеци в различни ягодови тонове на кристали, синтетични циркони, вградени в сребро 925. Някои от тях, от колекцията Toco d’Encanto’s Le Carose, също показват тенденцията на бижутерията за 2014 – сладко розови обички изработени от месинг или акрилно стъкло, декорирани с цветни материи.

Вижте в Pinterest  повече примери, които ще Ви вдъхновят относно тенденциите за 2014.

Да останем във връзка

twitter Последвайте ни в Twitter.

Стадекс® фенкуб във Facebook Стадекс® фенкуб във Facebook

email Изпратете ни съобщение

pinterest Посетете ни в Pinterest.

@StudexMe on Twitter

Толкова е лесно: