Ден на детето: Как празнуваме този ден

for kids

Ден на детето: Събития и дребни подаръци

     На този ден  нашите деца са в центъра на вниманието. Целта на този международен празник  е  да обърнем внимание на правата на децата и техните нужди. Международният ден на детето и Световният ден на детето са два различни празника, които обаче имат еднакви цели.

Международният ден на детето се празнува на 1 юни. Началото е положено на Конференцията в Женева през август 1925 г.

Международният ден на детето води началото си от УНИЦЕФ,1954. Отбелязва се в 145 страни по различни начини. В Германия и Австрия той се празнува на  20 септември. Нашите деца заслужават тези празници, макар че Денят на майката и Денят на бащата са много по популярни. В много страни този  празник не е познат. Традициите в различните държави са различни. В някои държави на този ден децата са на почит, предлагат се тържества и забави, концерти, игри, безплатни билети за зоологическата градина. Много магазини предлагат намаления на деските играчки и дрехи.

Този празник в Унгария се празнува още от 1931 г. Наричал се е  Детска седмица, а от 1950 г. Ден на детето. Той  винаги е последната седмица на месец май.

На този ден децата получават подаръци. Но най-важното е семейството да се събере и всички – деца, родители, баби и дядовци да  празнуват заедно.

Моята колежка Ева от Унгария си спомня:

„Спомням си как моите родители на този ден ме водиха на цирк. След края на спектакъла ми позволяваха да погаля животните и  дори да се кача върху слона. Беше много приятно да се веселя с толкова много деца. Получавах подаръци, и много от мечтите ми се сбъдваха. Ние, децата, очаквахме с нетърпение този ден.

Ден на детето: Първите обици са добра идея за подарък

Ден на детето: Първите обици са добра идея за подарък

 

Ако все още не знаете какво да подарите на детето се за този ден, ние имаме идея: първите детски обечки са идеалният подарък.

В Русия този ден се празнува на 1 юни. Развлеченията за децата са безбройни, както и в Германия. Улиците и площадите са богато украсени. Моята колежка Татяна от Русия разказва:

Когато бях дете, имаше концерти в детската градина, а по-късно и в училище. Канихме родителите си. Те участваха заедно с нас.

Studex подкрепя различни детски проекти – както местни така също и международни. Ето  примери: Помагаме на спортни клубове в Германия, на детски градини в различни страни, на деца пострадали от наводнения в Индия. За нас това е една прекрасна възможност да подадем ръка.

Да останем във връзка

twitter Последвайте ни в Twitter.

Стадекс® фенкуб във Facebook Стадекс® фенкуб във Facebook

email Изпратете ни съобщение

pinterest Посетете ни в Pinterest.

@StudexMe on Twitter

Толкова е лесно: